vineri, 27 martie 2009

Blaga îşi face afişele pentru primărie

Democrat-liberalii aşteaptă zilele acestea să vadă re va fi decizia PSD în privinţa candidaturii la Primăria Generală a Capitalei, pentru a face şi ei, la rândul lor, anunţul oficial. Surse din conducerea PD-L susţin că secretarul general Vasile Blaga va fi, cel mai probabil, desemnat candidat, dar nu sunt excluse surprize generate de decizia PSD. Sursele susţin că Vasile Blaga este hotărât să candideze, anunţându-şi colegii de acest lucru şi chiar demarând acţiunile de pregătire a propriei campanii.

Se pare că secretarul general al PD-L a început deja să-şi facă echipa re-l va consilia în campania
electorală, printre membrii echipei fiind şi patronul firmei
GMP, Felix Tătaru. În partid se vorbeşte despre faptul că Felix Tătaru a început să-i lucreze materialele electorale, gen afişe, fluturaşi, precum şi câteva versiuni de mesaje electorale. Potrivit surselor, în cazul în care Vasile Blaga va intra în lupta pentru Primăria Bucureştilor, campania electorală va fi coordonată de actualul edil-şef al Capitalei, prim-vicepreşedintele Adriean Videanu.

El îşi va împărţi rolul de şef de mpanie al partidului cu vicepreşedintele Gheorghe Flutur, care va coordona activitatea filialelor din Moldova. Candidatura la Primăria Capitalei are mai multe mize politice. În cazul în care Vasile Blaga nu va câştiga fotoliul de primar general, cariera lui politică ar putea fi compromisă. Într-o discuţie cu liderii PD-L, preşedintele Traian Băsescu i-a ameninţat că, în cazul în care vor pierde Primăria Capitalei, vor suporta consecinţe. Astfel, Blaga ar putea pierde atât funcţia de secretar general, cât şi pe cea de preşedinte al organizaţiei PD-L Bucureşti.

Dacă, în schimb, va câştiga, secretarul general îşi va întări poziţia în partid, în raport cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oamenii acestuia (preşedintele Emil Boc, prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan, vicepreşedintele Gheroghe Flutur şi, nu în ultimul rând, secretarul executiv Elena Udrea). De asemenea, la alegerile interne programate în 2009, Vasile Blaga ar putea spera, susţinut de garda veche a partidului, să-l detroneze pe actualul lider Emil Boc şi să preia puterea în partid.

Prigoană la 4

Vasile Blaga ar putea ndida în tandem cu actualul viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu. În ceea ce priveşte echipa de la sectoare, Vasile Blaga i-ar putea avea alături pe Silviu Prigoană la sectorul 4 şi pe Liviu Negoiţă la sectorul 3. La sectorul 2, PDL ar putea merge cu Daniel Ionescu, viceprimar al sectorului, iar la sectorul 1, candidatul PDL ar putea fi Vasile Gherasim sau chiar Răzvan Murgeanu. „Independent nu candidez. Voi candida
doar din partea unui partid care are un program coerent de guvernare, în care să se specifice transformarea Bucureştiului în Zonă Metropolitană, prin absorbţia judeţului Ilfov şi prin transformarea tuturor primarilor de sector în consilieri, iar primarul Capitalei să fie unicul ordonator de credite”, a precizat, pentru Mediafax, Silviu Prigoană.