vineri, 27 martie 2009

Chestiunea zilei in PSD: Floriiiin Calinescu la Primaria Capitalei!

Candidatul-surpriza“ pentru Primaria Capitalei anuntat de PSD suscita interesul tuturor in aceasta perioada. Ultima „bomba“ lansata chiar de surse social-democrate este o eventuala candidatura a lui Florin Calinescu. De altfel, actorul este cunoscut ca fiind un apropiat al PSD de foarte multa vreme. Numele actorului a mai fost vehiculat pentru Primaria Voluntari la localele din 2004. Candidatul principal al PSD pentru Capitala, Marian Vanghelie, a recunoscut de altfel ca isi cauta un eventual inlocuitor. Insa el a spus ca nu este vorba despre Calinescu, lasand o urma de indoiala atunci cand a precizat ca deocamdata persoana cu care a discutat nu este hotarata. Si liderul Madalin Voicu, purtatorul de cuvant al staffului de campanie
PSD, a recunoscut ca declaratia sa referitoare la un candidat surpriza a fost facuta cu mandat de la partid. Totusi mai trebuie spus ca in ultima iesire publica a presedintelui Traian Basescu, acesta l-a atacat dur pe Florin Calinescu, ceea ce ar putea fundamenta aparitia ideii de candidatura a actorului la Capitala.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a recunoscut ieri pentru Gardianul ca se
gandeste la „a treia varianta“ pentru Primaria Capitalei, in cazul in care Comitetul Executiv va refuza sa valideze candidatura sa la postul de edil-sef. „Oamenii de la Bucuresti ma sprijina neconditionat. E mai greu sa spun in ce situatii as fi dispus sa ma retrag... A treia varianta e aia pe care o vreau eu“, a spus Vanghelie, precizand totusi ca nu va face pasul inapoi pentru a-i lasa locul lui Sorin Oprescu.

Candidat cu notorietate politica
Primarul de la 5 a marturisit ca a avut discutii de tatonare cu un potential candidat PSD la Capitala, care „deocamdata nu e convins ca vrea sa candideze“, dar a respins categoric ca varianta ar putea fi Florin Calinescu, cum s-a vehiculat in anumite medii. „Nu am discutat cu el (cu Calinescu-n.r.). In mod sigur va pot spune ca persoana cu care am discutat nu e actor si nici nu provine din mediul artistic. Ca sa sustin pe altcineva, trebuie sa am garantia ca pot sa castig la sigur cu persoana respectiva“, a declarat Vanghelie, aratand ca este in carti „o persoana care are o imagine in politica, nu este femeie, e din PSD si va putea sa castige avand si sprijinul meu“. O solutie ar putea fi chiar Miron Mitrea, pe care Vanghelie nici nu a infirmat-o, nici nu a confirmat-o, dar a recunoscut ca are relatii destul de apropiate cu coordonatorul campaniei electorale a social-democratilor. Adrian Nastase a afirmat la randul sau ca ambii candidati luati la acest moment în considerare pentru Capitala - Marian Vanghelie si Sorin Oprescu - au calitati care-i recomanda pentru a fi nominalizati. Întrebat daca la acest moment exista posibilitatea aparitiei unui candidat surpriza din partea PSD pentru Primaria Bucuresti, acesta a evitat sa raspunda. Madalin Voicu a spus si el ca exista o a treia varianta pentru Primaria Capitalei la care se gandesc pesedistii, dar a mentionat ca o vom afla in cateva zile. Contactat telefonic, Florin Calinescu a spus ca in momentul in care s-ar decide sa candideze ar organiza o conferinta de presa, ar iesi public cu un anunt
si ar pleca de la televiziunea la care lucreaza acum. In alta ordine de idei, surse din PSD au precizat ca aceasta candidatura de la Capitala este foarte importanta si de cel nominalizat depinde inclusiv candidatura PD-L. Se pare ca democratii ar merge in cazul lui Vanghelie pe mana lui Blaga, iar in cazul lui Oprescu pe mana lui Negoita.

PC acuza PD-L ca face «dosare» candidatilor altor partide

Conservatorii acuza PD-L ca, in lipsa unui candidat credibil pentru Primaria Capitalei, duce „un razboi de intoxicare si de penibilizare“ a candidatilor altor partide, planul fiind pus la cale de firma
lui Felix Tataru, care coordoneaza campania democrat-liberalilor. Candidatul PC pentru PMB, Codrin Stefanescu, sustine ca recenta „bomba“ cu Ion Iliescu in postura de candidat a fost lansata nu de tabara lui Geoana si nici de cea a presedintelui de onoare, ci din partea... PD-L, cu scopul de a penibiliza orice alta propunere ulterioara venita din tabara social-democratilor. „Dupa ce s-a lansat ideea candidaturii lui Iliescu, orice alt candidat propus de PSD va pleca din start cu sanse reduse“, a spus Stefanescu.

Orban si Gusa, atacati la... femei
El a mai declarat ca are informatii ca, in urmatoarea perioada, PD-L va scoate „dosare“ in presa care sa-i atace si sa-i ridiculizeze pe candidatii Ludovic Orban(PNL), Cozmin Gusa (PIN) si Codrin Stefanescu (PC). Potrivit unor surse, candidatului PNL i s-ar pregati un dosar cu fotografii si inregistrari compromitatoare, in care Orban apare in ipostaze „nedemne“pentru un politician, iesind din localuri la ceasuri tarzii in noapte in companii nu tocmai selecte. Tot un dosar de asemenea factura ar urma sa i se faca si candidatului PIN, Cozmin Gusa, caruia nu i se va ierta nici „scandalul Laura Andresan“.