vineri, 27 martie 2009

RA-APPS l-a scutit de chirie pe Ion Iliescu

Presedintele de onoare al PSD este mai bogat cu 1.000 de euro pe luna, deoarece guvernantii liberali au fost de acord sa-l scuteasca de plata chiriei pentru gradina din Primaverii.

"Saracul" Ion Iliescu a scapat de povara chiriei
Chiar in ziua in care Cotidianul a publicat materialul „Saracul Iliescu refuza sa-si plateasca chiria pe gradina din Primaverii“, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a aprobat cererea fostului presedinte al Romaniei de a avea dreptul sa foloseasca gratuit terenul aferent imobilului pe care il detine in proprietate, astfel ca acesta va fi scutit de la plata unei chirii pentru curtea casei.

„Fostul presedinte al Romaniei are dreptul la anumite facilitati, precum casa si birouri. In conditiile in care dinsul are o casa in proprietate, dar terenul aferent nu este in proprietate, a depus o cerere pentru a fi scutit de plata chiriei pentru teren.

Am aprobat cererea si urmeaza sa fie incheiat contractul, sint numai niste probleme de ordin juridic“, a declarat joi seful demisionar al Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca Iliescu va beneficia astfel de aceleasi facilitati ca si fostii presedinti, precum Emil Constantinescu. „Dinsul avea dreptul la o locuinta cu toate facilitatile, de care nu a beneficiat pina acum, dar in conditiile actuale de crestere a chiriilor pe terenurile aferente vilelor a facut aceasta cerere. Pina acum, avind in vedere ca aceasta chirie pe teren era mica, a platit-o“, a spus Bolojan.

Intrebat daca numai Ion Iliescu va avea drept de folosinta gratuita asupra curtii, in conditiile in care in imobil mai locuiesc doua persoane, seful SGG a raspuns afirmativ. „Avind in vedere ca dinsul sta la parter, aceasta o sa fie interpretarea noastra, si anume ca este o curte de care beneficiaza presedintele Ion Iliescu. Ceilalti locatari vor fi insa lasati sa treaca prin curte, pentru ca sint niste fosti aghiotanti de-ai dinsului, dupa cum am inteles. Eu zic ca are o relatie normala cu vecinii“, a spus Bolojan.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, fusese instiintat de RA-APPS ca urmeaza sa achite pentru curtea casei sale o chirie lunara de 1.000 de de euro, adica de zece ori mai mult decit pina acum, fostul sef de stat refuzind sa plateasca.