vineri, 27 martie 2009

Boc şi Stolojan, „papagalii lui Băsescu“

Astfel i-a caracterizat Călin Popescu-Tăriceanu pe liderii PDL, ironizându-i că repetă întruna afirmaţiile preşedintelui.

Preşedintele PNL, Călin Popescu- Tăriceanu, i-a atacat ieri pe liderii PDL Emil Boc şi Theodor Stolojan, pe care i-a catalogat drept „papagalii“ lui Traian Băsescu, pentru că repetă întruna afirmaţiile şefului statului. Atacul lui Tăriceanu a fost un răspuns la apelul liderilor PDL, care au declanşat oficial campania
de racolare a liberalilor, invitându-i să se înscrie în formaţiunea democrat-liberală.

„Vreau să dau o replică la două personaje jalnice“

Preşedintele PNL a ieşit la atac cu prilejul prezentării candidaţilor liberali pentru judeţul Mehedinţi: „Vreau să dau o replică la două personaje jalnice de pe scena politică, este vorba despre Stolojan şi Boc, care repetă întruna nişte afirmaţii făcute de şeful lor. Avem de-a face cu doi papagali“. Dincolo de limbajul acid
referitor la Stolojan şi Boc, Tăriceanu a încercat să dea un mesaj de unitate al PNL.

„Vreau să le spun celor doi domni că valorile liberale se găsesc în PNL, şi nu în Partidul Democrat şi puţin Liberal. Îi anunţ pe aceşti doi domni că adevăraţii liberali nu navighează în alte părţi. Adevăraţii liberali nu au ce să caute în PDL, acolo unde se pedepseşte delictul de opinie şi unde toată lumea trebuie să facă acelaşi lucru pe care-l face familia Băsescu şi nu cumva să supere familia Băsescu“, a spus Tăriceanu.

Despre Traian Băsescu, şeful PNL a precizat că modul de a se comporta al acestuia îi aminteşte de regimul comunist. „Am văzut ce înseamnă o ţară dominată de o singură persoană până la finele anului 1989. Românii s-au săturat de acest gen de a face politică, în care o singură persoană dictează şi ceilalţi execută“, a conchis Tăriceanu.

Stolojan e mândru de alăturarea cu Băsescu

Replica lui Theodor Stolojan a venit în scurt timp. Prim-vicepreşedintele PDL l-a acuzat pe Tăriceanu de coborârea ştachetei în politică, pe măsură ce alianţa cu PSD „devine tot mai clară“. „Pentru mine este o onoare să fiu în echipă cu Emil Boc şi cu domnul preşedinte Traian Băsescu“, a spus Stolojan, într-o declaraţie acordată postului Realitatea TV.

El a reluat o temă a lui Traian Băsescu, acuzându-l pe Tăriceanu că „nu este decât reprezentantul acelei oligarhii formate în cursul unei tranziţii, îmbogăţită pe cale dubioasă şi care se opune progresului României“. „Nu voi coborî acolo unde doreşte domnul Tăriceanu să ducă politica românească, şi anume în mocirlă“, a adăugat liderul PDL.

APELUL LUI STOLOJAN

PDL a început racolarea de liberali

Replica vehementă a lui Călin Popescu-Tăriceanu survine apelurilor repetate ale lui Emil Boc şi Theodor Stolojan, adresate membrilor PNL. Cei doi au susţinut că aceia care mai cred în valorile liberale trebuie să se alăture PDL, întrucât Tăriceanu le-ar fi trădat prin înţelegerile cu PSD.

„Mă adresez acestor oameni spunându-le că, dacă merg în continuare cu PNL-ul lui Tăriceanu, Antonescu, Olteanu, Adomniţei, merg de fapt cu PSD-ul. Dacă în continuare cred în valorile liberale, în valorile Alianţei D.A., trebuie să vină împreună cu noi în PDL“, a declarat Stolojan, luni, la finalul şedinţei conducerii PDL.