joi, 23 iulie 2009

Emil Boc: Priorităţile guvernului pe anul 2009 sunt crearea de noi locuri de muncă şi stimularea mediului de afaceri

Premierul Emil Boc i-a prezentat astăzi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu priorităţile bugetare pe care le va avea guvernul în acest an. Crearea de noi locuri de muncă, sprijinirea mediului de afaceri sau dezvoltarea infrastructurii sunt doar câteva dintre domeniile pentru care vor fi alocaţi bani.

"În contextul actual de criză, o importanţă majoră o are absorţia de fonduri europene, pentru a putea investi în infrastructură şi pentru a putea crea noi locuri de muncă. Am stabilit alături de guvernatorul BNR să păstrăm şi programele sociale şi anume evitarea derapajelor economice în cadrul populaţiei cu venituri medii şi mici. Sub pretextul crizei, nu vrem să sacrificăm categorii sociale vulnerabile", a declarat Emil Boc.

Mugur Isărescu a dat asigurări că BNR va sprijini politicile guvernamentale din 2009 ale Executivului.

"Ne dorim un minim de creştere economică şi păstrarea unui echilibru în contextul actualei crize internaţionale", a afirmat Mugur Isărescu.

Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea a anunţat miercuri că investiţiile publice rămân prioritatea numărul unu a Guvernului şi că proiectul bugetului pentru acest an va fi gata până la finalul lunii ianuarie.

"Sunt încrezător că soluţiile pentru criză se pot duce la bun sfârşit dacă dialogul social va funcţiona", a mai spus Pogea.