joi, 23 iulie 2009

Un lider liberal din Cluj le-a cerut primarilor partidului să nu returneze banii necheltuiţi

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu le-a cerut astăzi primarilor partidului său să nu returneze fondurile guvernamentale pe care nu au reuşit să le folosească în 2008, aşa cum prevede o Ordonanţă de Guvern adoptată la sfârşitul anului trecut.

Uioreanu a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Cluj, că mulţi primari l-au contactat telefonic şi s-au plâns că banii alocaţi de Guvernul Tăriceanu, pe care nu au reuşit să îi cheltuie încă, vor fi folosiţi la proiecte depuse sau contractate.

"Ordonanţa este ilegală şi este, practic, un act de confiscare a banilor, având în vedere că mulţi primari au angajat deja aceste fonduri în buget, în lucrări sau în co-finanţări ale unor proiecte europene. Eu am sfătuit primarii să nu returneze fondurile", a spus deputatul liberal, adăugând că ordonanţa afectează şi bugetele consiliilor judeţene.

"Eu le-am spus primarilor să îşi sfătuiască prestatorii să meargă să dea în judecată Guvernul, pe domnul Boc şi pe domnul Gherghe Pogea, ministrul Finanţelor, care au semnat această ordonanţă", a mai spus deputatul clujean.

El susţine că la nivelul conducerii centrale a partidului se lucrează la atacarea în instanţă a Ordonanţei de Guvern care prevede returnarea fondurilor guvernamentale necheltuite anul trecut. PNL Cluj are 24 de primari la nivelul judeţului.