joi, 23 iulie 2009

Ion Iliescu face ravagii cu "gerovitalul organic"

esedintele de onoare Ion Iliescu a fost gazda unui adevarat pelerinaj de simpatizanti veniti la biroul
sau senatorial din Str. Atena pentru a-l felicita de Sfantul Ioan. Pe langa flori, in special trandafiri albi si rosii, carti si sticle de vin, Iliescu a fost “cadorisit” si cu declaratii de dragoste si multe saruturi de la doamnele si domnisoarele social-democrate din Capitala venite sa-i ureze personal fostului presedinte “La multi ani!”. “Va iubim din ‘69”, i-a transmis una dintre ele fostului sef al statului. Printre politicienii care au fost prezenti la onomastica lui Iliescu s-au putut remarca liderul CN al PSD, Adrian Nastase, ministrii Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea si Victor Ponta, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, dar si primarul general, Sorin Oprescu, care a mentionat ca i-a adus in dar fostului presedinte o sticla de vin din ’68, cu tot cu “recomandarea medicului”.

Chiar daca nu mai este nici presedinte, nici senator, liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu si-a pierdut simpatizantii. Ieri, cladirea din Str. Atena, unde Iliescu are biroul, s-a dovedit neincapatoare pentru multimea de membri PSD, dar si simpli cetateni, veniti de prin toate colturile tarii sa-l felicite pe fostul sef al statului. Printre primii politicieni care au dorit sa-i transmita lui Iliescu personal urarile de bine s-au remarcat presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, care i-a adus in dar o carte cu stampe de Hiroshige, fostul presedinte al Senatului Nicolae Vacaroiu, care a mentionat ca i-a oferit colegului de partid un set de accesorii de birou, dar si ministrul de externe, Cristian Diaconescu. Nu au lipsit nici pesedistii bucuresteni, in frunte cu liderul lor, Marian Vanghelie, care a fost nevoit sa stea cateva minute in pragul usii biroului, astepand ca liderul de onoare al PSD sa finalizeze conversatiile telefonice. Nici primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu a lipsit de la petrecere, care i-a oferit in dar o sticla de din rosu din 1968, cu “recomandarea doctorului” pentru inima
puternica. In schimb, liderul PSD, Mircea Geoana, care este plecat din tara, l-a felicitat doar telefonic pe Iliescu.

Doamnele, invidioase pe «Gerovitalul» lui Iliescu
Delegatia social-democratilor bucuresteni a fost compusa din multe doamne si domnisoare care au dorit sa-l felicite si sa-l sarute pe fostul sef al statului. Dupa ce i-au cantat “Astazi e ziua ta”, dar si “Ionel, Ionelule nu mai bea baiatule”, doamnele de la PSD sector 2 si-au aratat admiratia fata de “tineretea fara batranete” a lui Iliescu. “Cum se face ca, în fiecare an când ne întâlnim, eu îmbatrânesc, iar dumneavoastra întineriti? Cred ca luati Gerovital?”, i-a spus una din femeile social-democrate. “Iau un Gerovital organic
. E produs de suflet”, a raspuns el. La plecare, o femeie din grupul admiratoarelor de la sectorul 2 a tinut sa-i transmita liderului PSD ca il iubeste din ’69.

Norica Nicolai l-a invitat la Oltenita
O aparitie surprizatoare la evenimentul de ieri a fost cea a vicepresedintelui liberal Norica Nicolai. Fostul senator liberal i-a daruit lui Iliescu un buchet de flori si l-a invitat pe fostul presedinte sa mearga împreuna la Oltenita, oras de care sunt legati amândoi. “Hai la Oltenita, ca mai avem câte ceva de facut. Ne întâlnim saptamâna viitoare, ca oricum trebuie sa mai povestim si mergem împreuna”, i-a spus Norica Nicolai lui Iliescu. Fostul sef de stat nu a fost felicitat de presedintele Traian Basescu sau de premierul Emil Boc pana la orele dupa-amiezii de ieri. In schimb, alti lideri din PSD apropiati lui Ion Iliescu, precum Marian Saniuta, Cristi Iliescu, Cristian Dumitrescu, Razvan Theodorescu, Octavian Stireanu, Razvan Ionescu, Aura Vasile, Rodica Nassar, Bogdan Georgescu, au fost alaturi de sarbatorit cu trup si suflet. Fostul sef al statului a primit multe cosuri cu flori, in special trandafiri rosii si albi, carti si tablouri, CD-uri cu muzica lui Brahms, dar si un tort cu o poza de-a sa.

Fostul presedinte isi doreste ca PSD sa-si pastreze identitatea
Trecând la probleme mai serioase, Iliescu a mentionat ca isi doreste pentru 2009 doar sanatate
, pentru ca “în rest vin toate”. PSD-ului ii doreste sa-si pastreze identitatea. “Sa îsi pastreze si identitatea, si forta, sa pastreze legatura cu baza, cu temelia partidului, cu militantii sai de baza, dar sa stie si pe de o parte angajamentul asumat ca participant la guvernare si mai ales dialogul cu cei pe care îi reprezinta si sa apere interesele celor multi, sa ramâna partidul de stânga social-democrat al tarii care sa nu uite de unde a pornit si cine îi sunt sustinatorii”, a explicat Iliescu.