joi, 19 februarie 2009

Ardaf revine in forta

Actiunile companiei au crescut pe Rasdaq cu 28,67%
S-a tranzactionat 17,86% din capital

Revenirea la tranzactionare a actiunilor Ardaf a avut un impact puternic in piata, in urma unei tranzactii cu aproape 20% din capitalul social al asiguratorului. Cele 290,5 milioane de actiuni tranzactionate in sedinta de ieri, reprezentand 17,86% din capital, au adus actionarilor, intr-o singura zi, un castig de 28,67%, pretul unei actiuni ajungand la 0,184 lei. Avocatul Daniel Voicu, managing partner la Voicu & Filipescu, a vandut 15,8% din titluri, intr-o tranzactie de aproximativ 26 milioane de lei. Voicu achizitionase, la sfarsitul anului trecut, actiunile cu 7 milioane de euro, in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social al asiguratorului, si le-a revandut ieri pentru 7,6 milioane de euro. Valoarea tranzactiilor cu titlurile Ardaf a ajuns la 33,3 milioane de lei (aproape 10 milioane euro), si a acoperit 76,04% din totalul tranzactiilor de pe Rasdaq. Conform surselor din piata, cumparatorul pachetului scos ieri la vanzare este un jucator mare din piata europeana, care s-a aratat interesat de actiunile companiei de asigurari
. Titlurile asiguratorului au reintrat in ring, dupa o suspendare de aproape sase luni, dupa ce CNVM a decis sa renunte la suspendarea de la tranzactionare a actiunilor emise de societate.

Revenirea la tranzactionare a actiunilor Ardaf a avut un impact puternic in piata, in urma unei tranzactii cu aproape 20% din capitalul social al asiguratorului.
Avocatul Daniel Voicu, managing partner la Voicu & Filipescu, a vandut 15,8% din titluri, intr-o tranzactie de aproximativ 26 milioane de lei. Voicu a cumparat actiunile cu 7 milioane de euro, in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social al asiguratorului, si le-a vandut pentru 7,6 milioane de euro, transmite Mediafax.
Valoarea tranzactiilor cu titlurile Ardaf a ajuns la 33,3 milioane de lei (aproape 10 milioane euro), si a acoperit 76,04% din totalul tranzactiilor din piata. Conform surselor din piata, cumparatorul pachetului scos ieri la vanzare este un jucator mare din piata europeana, care s-a aratat interesat de actiunile companiei de asigurari.

Cresterea de ieri acopera aproape jumatate din pierderile de anul trecut

Cele 290,5 milioane de actiuni, reprezentand 17,86% din capital, tranzactionate in sedinta de ieri, au adus actionarilor, intr-o singura zi, un castig de 28,67%, pretul unei actiuni ajungand la 0,184 lei. Practic, in sedinta de ieri actiunile Ardaf au reusit sa acopere aproape jumatate din scaderile de 60,93%, inregistrate in ultimul an.
Titlurile companiei de asigurari au atins in sedinta de ieri un maxim de 0,5 lei pe unitate, in crestere cu 40% fata de ultima sedinta in care au fost realizate tranzactii cu actiunile Ardaf. Minimul atins ieri a fost de 0,1030 lei/actiune. In ultima sedinta in care s-au efectuat tranzactii cu actiunile asiguratorului, pretul unei actiuni era de 0,143 lei.

Ardaf a stat pe tusa aproape sase luni

Titlurile asiguratorului au reintrat la tranzactionare, dupa o suspendare de aproape sase luni, in sedinta de ieri, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a decis sa renunte la suspendarea de la tranzactionare a actiunilor emise de societate. CNVM a decis, in luna noiembrie 2006, sa suspende de la tranzactionare actiunile emise de societatea de asigurari Ardaf, pana la finalizarea procesului de redresare financiara a societatii prin administrare
speciala.
La inceputul acestei luni, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii. Inaintea acestei tranzactii actionarii Ardaf erau Tender SA, care detinea 56,185% din actiunile Ardaf, Raiffeisen Zentralbank cu 19,93% si Clairmont Holding Limited cu 10,17% din capital.

Asirom se pregatestesa intre in piata

Asirom se pregateste sa intre la tranzactionare pe piata Rasdaq incepand de saptamana viitoare. "Asirom a solicitat cateva clauze la contractul de registru, care erau oricum acoperite, dar a insistat ca acestea sa fie specificate. Cel mult in cateva zile, contractul va fi semnat", a declarat agentiei Mediafax, directorul general al Depozitarului Central, Adriana Tanasoiu. Titlurile societatii de asigurari au fost suspendate la inceputul anului, la numai o luna dupa reintroducerea la tranzactionare, intrucat firma nu si-a prelungit contractul de registru.
Pe parcursul anului 2006, actiunile Asirom au fost suspendate mai mult de sapte luni, in perioada 10 aprilie - 27 noiembrie, pe fondul neintelegerilor dintre actionari, determinate de incercarea detinatorilor majoritari de a delista compania.