joi, 19 februarie 2009

Lavinia Şandru: Macovei are vilă de lux!

Deputatul PIN bănuieşte că Monica Macovei ar fi achiziţionat un imobil de 200.000 euro

Deputatul Lavinia Şandru a cerut, ieri, într-o scrisoare deschisă, demisia de onoare a Monicăi Macovei din funcţia de ministru al justiţiei. Motivul reacţiei Laviniei Şandru îl reprezintă informaţia potrivit căreia Macovei ar fi achiziţionat o vilă într-un cartier rezidenţial din apropierea Capitalei.

„Mi-a atras atenţia o informaţie nouă - care ar putea fi tratată la capitolul „fapt divers" dacă n-ar fi despre dumneavoastră, încă ministru al justiţiei, luptător declarat împotriva vechiului sistem
politic: am aflat că sunteţi pe cale să deveniţi un veritabil Adrian Năstase feminin al guvernării portocalii. Nu pot categorisi altfel intenţia dumneavoastră de a achiziţiona o vilă într-unul dintre cele mai selecte cartiere rezidenţiale pentru care aţi plătit deja avansul, coroborată cu dorinţa dumneavoastră exprimată de a achiziţiona şi alte proprietăţi imobiliare extrem de valoroase", susţine Lavinia Şandru.

Deputatul PIN nu-şi poate imagina cum un membru al guvernului, în numai doi ani, a reuşit să strângă "atâţia bani pentru a-şi schimba radical modul de viaţă".

Peste 200.000 de euro pentru un loc în „Paradisul Verde"

Cartierul rezidenţial ales de Monica Macovei este, potrivit unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, "Paradisul Verde" al omului de afaceri Cristian Ţânţăreanu. Acesta ar fi povestit mai multor apropiaţi despre noul "vecin de lux", însă afirmaţiile sale au fost întărite de relatările martorilor oculari. Astfel, titulara portofoliului Justiţiei s-a deplasat de câteva ori la viitoarea sa reşedinţă, cu maşina de la minister. Ea a fost însoţită de către şofer, garda de corp şi şefa de Cabinet. Potrivit surselor citate, aceasta din urmă ar fi semnat, în numele Monicăi Macovei, precontractul pentru achiziţionarea vilei. Imobilul ar valora - susţin experţii în domeniu - peste 200.000 de euro.

Macovei vrea să-şi cumpere a cincea locuinţă

Departamentul de Presă al Ministerului Justiţiei a precizat, ieri, că Monica Macovei deţine patru locuinţe achiziţionate "cu mult timp
înainte de a prelua funcţia de ministru, din banii obţinuţi din activitate privată". "Ministrul justiţiei a precizat în declaraţia de avere că a plătit 20.000 de euro în baza unei «promisiuni de vânzare».