joi, 19 februarie 2009

Munca pe alese in UE

omania a primit o oferta din statele UE de 4.000 de locuri de munca in agricultura pentru femei. De asemenea, Germania ofera locuri de munca in industrie pentru muncitori calificati in diverse meserii.

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza pana in martie 2007 inscrieri pentru munca in agricultura.
Muncitorii calificati in industrie sunt asteptati pana pe 26 februarie 2007, pentru preselectie, la sediul OMFM din str. Valter Maracineanu nr. 1-3, sector 1, Bucuresti.

DE LUCRU IN AGRICULTURA

Pot lucra in agricultura UE femeile cu varste de 18-45 ani. Contractele sunt pe minimum 3 luni, iar salariul este de 33 euro/zi (circa 800 euro/luna). Femeile trebuie sa aiba calificare sau sa faca dovada experientei in domeniul agricol.

PENTRU MESERIASI

Meseriasii trebuie sa aiba varsta de maximum 40 ani, cunostinte foarte bune de limba germana si experienta de minimum 3 ani, dovedita prin carte de munca sau adeverinta de munca, care sa ateste ca au lucrat in domeniu pana in 2006, inclusiv. Pot lucra in Germania cei care au calificarea de: gradinari, lacatusi, mecanici (cu experienta in industrie sau la masini cu comanda numerica ori in domeniul agricol), electricieni, tamplari, zugravi-vopsitori, lacuitori si macelari. Salariile pot depasi 1.000 euro si chiar 2.000 euro/luna.

DOCUMENTE

Dosarul de inscriere sau preselectie trebuie sa cuprinda: copii
dupa buletin, pasaport, certificat de absolvire, cartea de munca (integral); fisa personala si CV in limba romana (tipizat OMFM); certificat de sanatate
si cazier judiciar in original; declaratie pe proprie raspundere, legalizata, privind numarul copiilor solicitantului si faptul ca nu are pensie de invaliditate; declaratie de la primarie care sa ateste ca solicitantul a anuntat autoritatile ca vrea sa lucreze in strainatate; 2 fotografii tip pasaport.