joi, 19 februarie 2009

Monica refuza cadouri, Bahmuteanca le contabilizeaza

De Valentine’s Day, in Romånia, amenintarea unui divort costa mai mult decåt nasterea unui copil

De Valentine’s Day, in Romania, amenintarea unui divort costa mai mult decat nasterea unui copil. Irinel Columbeanu a vrut sa-i ofere Monicai un sejur romantic de cateva zile la Paris, dar proaspata mamica a refuzat propunerea miliardarului, din pricina unor examene pe care le are de sustinut la facultate. In schimb, Silviu Prigoana a dus-o pe Adriana la Amsterdam, unde s-au bucurat de cateva zile de liniste si, in plus
, si-au reinnoit juramintele, omul de afaceri facandu-i cadou sotiei sale un inel cu diamante.

De cealalta baricada, alte vedete ne-au declarat ca detesta sarbatorile imprumutate din afara, considerandu-le doar bune pretexte pentru comercianti si ca nu au de gand sa-si ofere cadouri sau sa-si declare, infocati, iubirea pentru partener. Diana Munteanu a dezvaluit ca nu va petrece cu Claudiu Niculescu, ambi nefiind adeptii acestei sarbatori importate de afara.

Considerata de unii Sarbatoarea Iubirii, iar de altii doar un pretext cu scopuri mercantile, 14 Februarie este o zi adorata de romantici si respinsa, in egala masura, de cei pe care imperialismul american i-a adus la saturatie. Printre VIP-urile noastre am regasit pareri din ambele categorii. Unele dintre ele ne-au declarat ca au pregatit deja cadouri pentru iubiti si iubite si ca si-au rezervat cine romantice in restaurante intime, alaturi de partener. Exista insa si vedete satule de bombardamentul cu inimioarele si sloganurile care indeamna la dragoste, de prin magazine si mass-media, si care nici nu vor sa auda de Valentine’s Day, cu toate ca sunt cåt se poate de indragostite.

Valentine’s Day la Amsterdam
Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana au sarbatorit in avans 14 Februarie ca niste adevarati indragostiti ce sunt. Ei au plecat, weekend-ul trecut, la Amsterdam, Adriana declarandu-ne ca nu a fost un sejur de shopping, ci unul in care s-au regasit si s-au desprins putin de rutina de zi cu zi: „A fost foate romantic, ne-am plimbat cu tramvaiul prin oras si am mancat cartofi prajiti pe strada. Silviu mi-a facut cadou de Valentine un inel cu diamante mici, din aur galben“. Ziarista a mai adaugat ca bijuteria semnifica o reinnoire a juramintelor de iubire dintre ei si ca ea i-a cumparat sotului „ce avea nevoie, niste cosmetice si alte lucruri“. Prigoana insa ramane un adevarat businessman, intrucat nici in aceasta minivacanta nu a renuntat la intruniri si la contracte de semnat: „Eu am avut si niste mitinguri cu niste parteneri de afaceri, francezi si olandezi, cu care ma intalneam dimineata, dar apoi petreceam toata ziua cu sotia mea“. Vesnicii indragostiti s-au cazat, dupa cum le e obiceiul, intr-un hotel de lux, la Crown Plaza, si au vizitat muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud’s din centrul orasului. Adriana si Silviu Prigoana vor sarbatori si astazi Ziua Indragostitilor, impreuna cu un alt cuplu, la un pahar, de vorba: „Vin niste prieteni la noi in vizita si am organizat o cina“, ne-a declarat Bahmuteanu.

Irinel ar fi dorit ca de Valentine’s Day sa mearga impreuna cu Monica la Paris. Omul de afaceri a renuntat la aceasta calatorie romantica dupa ce s-a consultat cu sotia sa: „Monica are de invatat pentru examene. Am discutat cu ea si am ajuns la concluzia ca nu are rost sa mergem pentru o zi si sa ne si intoarcem. In plus, ne este greu sa o lasam pe Irina singura. Asa ca o sa stam acasa, va fi ceva discret. Anul trecut i-am luat un stilou Dupont pentru ca a luat nota mare la examen. Si, sincer, Valentine’s Day mi se pare mai mult ceva de import. Avem si noi Dragobetele, care este o sarbatoare mai naturala, mai romaneasca“.

Cadou si cina romantica pe malul Oceanului
Pentru ca s-a mutat pe taram american impreuna cu sotul ei, Catrinel Sandu (foto) a trebuit sa adopte Valentine’s Day, asa ca s-a pregatit din timp cu cadouri pentru Gabriel: „Am fost deja la cumparaturi si am luat mai multe bluze si tricouri elegante si sport pentru el“. Pe langa asta, blonda de la National TV mai coace o surpriza pentru sot: „Sigur va avea inca o surpriza din partea mea in ziua respectiva“. In ce-l priveste pe Gabriel, cu siguranta ca si el are cadouri pentru sotia lui, avand in vedere ca traieste de cativa ani in Statele Unite si este obisnuit sa respecte astfel de sarbatori: „Inca nu stiu ce cadouri are el pentru mine, ca nu vrea sa-mi spuna. Surpriza! Dar sunt sigura ca va fi ceva frumos, ca intotdeauna“. Cei doi si-au rezervat locuri pentru o cina romantica la un restaurant chic: „Pe 14 o sa mergem la un restaurant frumos de aici, de pe malul oceanului“.

Savuica ofera pantofi rosii indragostitilor
Dana Savuica spune ca nu este adepta sarbatorilor importate de la altii. Cu toate astea, blonda le cam exploateaza... Ea a profitat de aceasta perioada, in care oamenii isi fac cadouri, iesind pe piata cu o colectie de pantofi in culoarea dragostei: „In general, prefer sa sarbatoresc evenimente pur romanesti. Avand in vedere ca aceasta zi de Sfantul Valentine este una importata de la americani, nu-i acord prea multa importanta. Decat din postura de producator. Am realizat o minicolectie de pantofi rosii din piele de sarpe si din lac pentru indragostiti!“. In ciuda faptului ca Valentine’s Day nu reprezinta o adevarata sarbatoare pentru ea, Dana Savuica asteapta, totusi, din partea sotului o cina sau un buchet de flori, asortate cu multa dragoste: „Dar asta nu inseamna ca nu voi astepta, ca orice femeie care stie ca este iubita, macar un buchet de flori sau o cina romantica alaturi de sotul meu, Razvan. Ca si de ziua mea, sotul meu imi face tot timpul cate o surpriza si de data asta astept sa ma «aprinda» cu toata dragostea lui!“

Oana Sârbu asteapta flori de la Robert Turcescu
O vedeta care nu se declara impotriva Valentine’s Day este cantareata Oana Sarbu, care este de parere ca fiecare clipa petrecuta cu persoana iubita ar trebui sarbatorita: „Nu am nimic impotriva faptului ca este o sarbatoare importata. O zi in plus pentru marturisirea iubirii nu poate fi decat o zi frumoasa. Fiecare minut pe care il petreci cu persoana care-ti este aproape ar trebui celebrat“. E o zi draguta, dar nu este neaparat un prilej pentru facut cadouri. Totusi, artista asteapta ca iubitul ei, Robert Turcescu, sa se tina de obiceiul de a-i darui flori: „Anul trecut am primit flori. Daca o sa primesc si acum, inseamna ca sunt intr-adevar iubita“, a declarat Oana, care urmeaza sa sustina, in zilele urmatoare, cateva recitaluri in cele mai frumoase orase din Israel.

Edi Iordanescu isi face singur cadou
Edi Iordanescu nu se da in vant dupa aceasta sarbatoare, mai ales ca nu se declara indragostit: „Nu ma omor dupa Valentine’s Day si nici nu sunt indragostit“. De aceea, Iordanescu jr spune ca va investi banii nu in inimioare de plus sau alte dulcegarii pentru fetele pe care le schimba dupa toane, ci intr-un cadou pentru el insusi: „Din banii cu care ar fi trebuit sa-i fac cadou vreunei iubite, o sa-mi cumpar eu ceva, poate niste parfumuri. Asta daca nu apare vreo iubita pana maine (n.r.-azi)“, a declarat Edi razand.

Julia banuieste ca Bogdan ii va face cadou o masina
Julia Chelaru (fosta Sexxy, actuala Essenza) si logodnicul si in acelasi timp impresarul sau, Bogdan Jianu, si-au facut in fiecare an cadouri surpriza de Ziua Indragostitilor. Artista banuieste ca iubitul sau ii va da cheile masinii pe care si-o doreste, un Smart comandat in urma cu ceva timp din Germania: „L-am auzit vorbind la telefon. Banuiesc ca-mi va lua masina. Acum nu stiu daca va reusi sa «aranjeze» ca sa o primesc chiar de Valentine’s Day“. La randu-i, Julia i-a pregatit si ea ceva lui Bogdan: „O sa organizez o iesire romantica, impreuna cu un alt cuplu de indragostiti, la un restaurant mai inedit prin faptul ca are tot felul de decoratiuni interioare medievale si isi sperie clientii prin aparitia unui personaj ce-l intruchipeaza pe Dracula. Localul ii place foarte mult lui Bogdan. Nu am mai fost de mult acolo si cred ca va fi o surpriza frumoasa pentru el“.

Cadouri de la artisti pentru fani
Multi dintre artistii autohtoni vor fi singuri, fara jumatatea lor, de Valentine’s Day, urmand a fi plecati la diverse job-uri. Ei vor sarbatori insa alaturi de fanii lor pentru a-i face sa simta ca aceasta este o zi speciala. De pilda, Dan Bittman si colegii sai de la Holograf vor sustine un recital, la Constanta, dedicat in special cuplurilor de la malul marii. De asemenea, Cornel Pasat va oferi mai multe surprize astazi cuplurilor de indragostiti, dar si fetelor singure. Flamingo Boys, trupa pe care o impresariaza, vor sustine un spectacol in tema, la Gossip, iar Flamingo Girls vor face show in clubul Dumars. O alta vedeta care munceste in zi de sarbatoare este Andreea Banica. Artista nu s-a gandit ce sa-i cumpere iubitului ei, Lucian, dar cert este ca vor fi impreuna astazi, pentru ca trupa Blondy are un spectacol la Timisoara.

Diana Munteanu si Claudiu Niculescu nu sarbatoresc
O alta sceptica in privinta Zilei Indragostitilor este Diana Munteanu, care crede ca 14 Februarie nu reprezinta decat o buna afacere cu produse
pline de inimioare: „Valentine’s Day mi se pare un bun pretext pentru comercianti de a-si vinde produsele. Eu si iubitul meu nu sarbatorim aceasta zi“. In schimb, Claudiu Niculescu o rasfata pe VJ-ita de la MTV de Martisor si de Ziua Femeii: „Mi se par mai frumoase zilele de 1 si 8 martie, acelea sunt cu adevarat sarbatori si sunt ale noastre, romanesti“. Nici Roxana Ciuhulescu nu este adepta Zilei Indragostitilor si a altor sarbatori imprumutate, considerandu-le extrem de comerciale: „Mie nu-mi plac sarbatorile astea americane, cum sunt Valentine’s Day sau Halloween. Cred ca sunt pur comerciale“. De aceea, prezentatoarea ProMotor nu intentioneaza sa-l surprinda pe iubitul ei cu vreun cadou si nici nu asteapta de la el flori sau alte simboluri specifice acestei zile: „Nu am de gand sa cumpar vreun cadou pentru iubitul meu. De regula, nu primesc nici flori, iar lucrul asta nu ma deranjeaza“. Roxana de la Trident este de acord ca Valentine’s Day este o sarbatoare care a prins radacini in Romania si ca devine putin agasanta toata campania
dusa de mass-media si comercianti cu acest prilej, dar cu toate astea, spune ca este o zi speciala: „Se sarbatoreste mai mult decat Dragobetele si este o zi deosebita, chiar daca se face atata tamtam pe tema asta. Nu poti sa fii atat de insensibil si sa nu simti absolut nimic“.


România are peste 200.000 de Valentini
Peste 200.000 de români poarta numele Sfântului Valentin sau derivate ale numelui patronului dragostei si al îndragostitilor, sarbatorit în fiecare an pe 14 februarie. Potrivit statisticilor la nivel national, transmise de Ministerul Asministratiei si Internelor, 138.795 dintre sarbatoritii de azi sunt barbati cu numele Valentin si 71.015 sunt femei care se numesc Valentina. Totodata, 2.643 de barbati si 2.940 de femei se numesc Vali.
În România, dupa 1989, sarbatoarea Sfantului Valentin a devenit, dupa modelul tarilor din Vest, mana cereasca pentru producatorii de inimioare de plus si de bomboane de ciocolata.

Loteria le face cadou indragostitilor peste un milion de euro
Loteria Româna organizeaza, pe data de 15 februarie, Tragerea Speciala Jocker de Ziua Îndragostitilor. Cu aceasta ocazie, fondul de câstiguri la categoria I a fost suplimentat cu 500.000 de lei, ceea ce face ca premiul cel mare sa depaseasca valoarea de un milion de euro. Potrivit unui comunicat al Loteriei, fiecare bilet câstigator la aceasta categorie va obtine, în plus, echivalentul în lei a 50.000 de euro. Fondul de câstiguri la categoria a II-a va fi si el suplimentat, fiecare bilet câstigator primind în plus, pe lânga o importanta suma, câte un autoturism Dacia Logan. În prezent, la aceasta categorie se înregistreaza un report în valoare de 123.425,12 lei.

Casatorii de 24 de ore de Valentine’s Day
Azi, indragostitii au ocazia sa se casatoreasca pentru o zi la patinoarul X-mas din Parcul Kiseleff, informeaza organizatorii evenimentului. Perechile doritoare de o casatorie de 24 de ore vor putea obtine un astfel de certificat si vor putea face poze pe care sa le ridice a doua zi. Toti îndragostitii vor participa la un concurs care le va da sansa sa câstige un weekend romantic la munte.